Placintele cu legume

de AndreeaJ in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2011 | 6621 vizualizari

 

Aceste placintele sunt binevenite oricand, se pot consuma si calde si reci.

 

INGREDIENTE

  • 10 ciuperci champignon
  • 1 buchet broccoli
  • 1 zuchinni
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras galben
  • 2 foi de placinta
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100g cascaval ras
  • 2 linguri de smantana
  • sare, piper,
  • 1 lingura de seminte de susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu legume:

Mai intai punem la fiert o oala cu apa si sare, cand a dat in clocot, adaugam buchetelele de broccoli si le lasam 5 minute sa fiarba, apoi le lasam la scurs.

Ciupercile se taie feliute mai mari,
ardeii in bucati mai maricele, zuchinni si morcovii in rondele.
Incepem sa calim in cantitati mici de unt, dar pe rand, fara a uita sa punem sare si piper.

 Dupa ce termina de calit, punem toate legumele intr-un castron mai mare si le lasam sa se racoreasca.Adaugam peste ele un ou si amestecam bine, iar peste ele am presaram cascavalul ras, Amestecam din nou bine pana se incorporeaza toate.

 In tava am intindem o foaie de aluat, peste foaie  punem umplutura de legume, iar pe deasupra mai presaram un pic cascaval si le  acoperimcu cea de-a doua foaie de aluat.

Intr-un castronel batem celalalt ou impreuna cu 2 linguri de smantana, ungem foaia foaia cu acest ou, iar peste presaram susanul.

 Dam la cuptor 30 de minute. Taiem placinta in patratele potrivite si savuram.

Se pot servi si calde si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Branza feta coapta